www.arakosszehasonlitasa.hu

Hírek:

Válassza az Archívum lehetőséget :

04/09/2017: Visszatértek a magánvásárlók az autópiacra

Visszatértek a magánvásárlók az autópiacra

Visszatértek a magánvásárlók az autópiacra

Az előző év azonos időszakához képest 24,2 százalékkal több, 8912 új személyautót helyeztek forgalomba augusztusban, az év első nyolc hónapjában 19,4 százalék volt a növekedés 2016 január-augusztushoz képest.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte (MGE) szerint az adatok azt mutatják, hogy a magánvásárlók visszatérése folytatódik, arányuk már megközelítette a 40 százalékot.

A kishaszonjármű piac augusztusi, 29,1 százalékos visszaesése a tavalyi magas bázissal magyarázható, a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentős volt.

A nagyhaszonjárműveknél az év eleji visszaesés megfordult és 9,9 százalékos növekedést mutat az első nyolc havi adat. A motorkerékpár piac továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy a január-augusztusi időszakban 5,7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett motorok száma az előző év azonos időszakához képest. Ennek a járműfajtának az értékesítését fokozottan befolyásolja az időjárás. Az MGE szerint a helyzet javítása érdekében fontos lenne a robogóazonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a használati kétkerekűeknél, valamint könnyíteni kellene a robogókhoz szükséges B kategóriás jogosítvány megszerzését.

A nehézpótkocsik forgalmazásának piaca mintegy 20 százalékkal nőtt tavaly, és a bővülés idén is folytatódott. Mindez az alacsony piaci kamatoknak, illetve a megnövekedett fuvarmegbízásoknak, és az új piaci szereplők megjelenésének köszönhető .

A Carinfo.hu tájékoztatása szerint a személygépkocsi típusok közül az év első nyolc hónapjában a legtöbbet, 9408-at Suzukiból adtak el, Ford autókból 7128, Opelből 6534, Skodából 6291, Toyotából pedig 5236 kelt el. Az előző év azonos időszakában is a Suzuki állt az élen, a második helyen azonban az Opel volt, míg a harmadik, illetve a negyedik helyet a Ford, illetve a Skoda szerezte meg.

www.árakösszehasonlítása.hu


Nem található megjegyzés

A cikkre vonatkozó megjegyzés
A neved
Város
Megye
Ország
Comments
A matematikai eredményt írja a szövegdobozba. Az adatok valódisága érdekében
captcha
2018 © your-domain.com. All Rights Reserved