www.arakosszehasonlitasa.hu

Hírek:

Válassza az Archívum lehetőséget :

16/09/2017: TéliGumi Teszt 2017

TéliGumi Teszt 2017

ADAC 2017 TÉLI GUMI TESZT

ADAC 2017 TÉL

Megérkeztek a német ADAC tesztelő intézet 2017-es téli szezonra vonatkozó eredményei. Idén a 195/65R15-ös és a 215/65R16-os méretre esett a választás.

195/65R15 T TÉLIGUMI TESZT EREDMÉNYEK (ADAC, 2017)

A 2017-es várva várt téli gumiabroncs teszten az ADAC alaposan megvizsgálta a jelenlegi 195/65 R15-ös tartomány 16 gumiabroncs modelljét, T-s sebességindexszel.

Lássuk az eredményeket

Idén mindössze három tesztjelölt kapja meg az ADAC “jó” minősítését, a kiváló pozíció azonban ezúttal betöltetlen maradt.


Hagyományörző jeleggel a Continental áll a lista élén, őt az Esa Tecar Supergrip 9-es mintázata követi, majd az idei év nagy meglepetéseként a Kleber is felállt a dobogóra, nagyon szép eredménnyel.


Az ADAC “megfelelt” ítélete kategóriába ezúttal tizenkét gyártó abroncsa tartozik bele, a Semperit Master Grip-je viszont csak “elégséges” értékelést kapott.
A teszt során egy elég tág halmaz hasonló ítéletet kapott, ennek ellenére érdemes megvizsgáljuk a részleteket. Miért nem teszteltek több prémium márkát, merül fel bennünk a jogos kérdés?!


A Pirelli és a Bridgestone márkák termékei nem tudtak részt venni az összehasonlító tesztelésben, mivel ezen gyártók idei téli gumi termékei még nem kerültek forgalomba a teszt idején. Így sajnálatos módon idén kimaradtak az analízisből.

 

215/65R16 H TÉLI GUMI TESZT EREDMÉNYEK (ADAC, 2017)

A 2017-es téli abroncsteszt részeként, az ADAC alaposan górcső alá vette a kisméretű SUV-k esetében a 215/65 R 16 H méretű 16 gumiabroncs típust.

Az ítélet még szigorúbb, mint a kisebb méret esetében volt. Egyedül a Dunlop Winter Sport5-ös modellje érte el a jó minősítést. Ebben a körben a Continental is lemaradt előző eredményéhez képest. 14 közép és prémium kategóriás gyártó abroncsa kapott “megfelelt” értékelést. Itt már szerepel a részvételi listán a Pirelli is a Scorpion Winter modelljével, azonban tőlük szokatlan módon, most nem sikerült az élre törni.
A leggyengébb eredményt ezúttal a Nankang SUV2-es típusa nyújtotta, ezt az ADAC “hiányos” abroncsként értékelte, ezzel kimerítve a nem felelt meg kategóriát.


Ebben az esetben is távol maradt néhány prémium gyártó, mint a Bridgestone és a Semperit.
Az ok megegyezik az előzőekben írtakkal, még nem állt rendelkezésre az idei téli abroncsuk az ADAC vizsgálatának megkezdésekor.

 

Forrás: http://bhpgumi.hu

www.google.hu

Részletes elemzés: http://bhpgumi.hu/blog/adac-teli-gumi-teszt-2017/#19565R15-ADAC-2017-teligumi-teszt-eredmenyek

 


Nem található megjegyzés

A cikkre vonatkozó megjegyzés
A neved
Város
Megye
Ország
Comments
A matematikai eredményt írja a szövegdobozba. Az adatok valódisága érdekében
captcha
2018 © your-domain.com. All Rights Reserved